Cliënten aan het woord

Psycholoog Zeist - Psycholoog Karen

Hieronder staan een aantal reviews van cliënten die hun ervaringen met mij en mijn praktijk delen. Als je deze leest, dan krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten. Voor meer reviews zie mijn profiel op therapiepsycholoog.Psycholoog Zeist – Karen

5 / 5 sterren –
“Wat een (h)eerlijk mens. Zeer betrokken en inzichtgevend. Ik was bang waar ik terecht zou komen en zat niet te wachten op een wollig type. Ze deed de deur open en ik zag een hippe, knappe, moderne vrouw.
De gesprekken liepen prettig en had echt het gevoel dat ze me begreep en wilde helpen. Tijdens de depressie na mijn bevallig kon ik snel bij Karen terecht. Ik had angstklachten en een beste depressie.

Vanaf het moment dat ik haar zag voelde ik vertrouwen: krachtig, recht door zee met een zeer inlevende basis. Ze was precies wat ik toen nodig had; een lieve, krachtige en doortastende vrouw die mij echt er doorheen gesleept heeft.

In het begin nam ze me als het ware bij de hand. Toen het beter ging, gaf ze me inzichten dmv vraagstelling, het lezen bepaalde artikelen en boeken. Daarbij kreeg ik opdrachten om gericht na te gaan denken over het ontstaan van de klachten.

Het belangrijkste vond ik dat ze echt zocht naar wat het beste bij mij aansloot. Dus niet; ” haar manier”, maar samen zoeken naar wat ik nodig had. Het voelde daardoor alsof we samen aan het werk waren. Ik kon ook altijd aangeven wat ik wel of niet prettig vond. Ze liet me bepaalde problemen op diverse manieren grondig te onderzoeken. Dit door vooral zelf te gaan nadenken en te voelen kwam ik bij de kern.

Al met al exact wat ik toen nodig had; ik kon snel terecht, er is snel contact mogelijk. Nu een paar jaar later kan ik altijd bij haar terecht voor een paar sessies om e.e.a. ” op te frissen”. “
Psycholoog Zeist – Karen

5 / 5 sterren –
“Ik ben bij Karen terecht gekomen omdat ik last had van faalangst. Zij heeft mij hier enorm mee geholpen en door haar heb ik met vlag en wimpel mijn VWO-eindexamen gehaald. Niet alleen met mijn faalangst maar met dagelijks voorkomende problemen, ook wel valkuilen genoemt heeft zij mij hulp geboden.

Door Karen kon ik mijn leven kwalitatief verbeteren en in eigen handen nemen. Wat mij vooral bij zal blijven is dat elke keer nadat ik een sessie met Karen gehad heb ik mij altijd veel beter voelde, vol energie. Meestal ging ik toch een beetje zwaarmoedig naar haar toe, vol met problemen die zogenaamd onoplosbaar leken.

Zij hielp mij om op een andere manier naar deze problemen/situaties te kijken en gaf mij ook handvaten om met deze situaties om te gaan. Als ik naar Karen ga voelt het niet alsof ik naar een psycholoog ga, maar meer naar een vriendin die er speciaal voor mij is om te helpen met mijn leven.

Zij luistert vol aandacht naar je en komt met goed onderbouwd advies en oplossingen. Ze lijkt eigenlijk overal wel het antwoord op te weten, of in iedergeval een manier om het makkelijker voor je te maken. Een ‘normale’ vriendin of vriend weet meestal niet wat te zeggen of welk advies te geven, terwijl Karen mij altijd goed heeft kunnen helpen.

Als psychologe is ze er niet alleen voor je tijdens de sessies, je kan haar ook altijd daarnaast bereiken. Wij hebben bijvoorbeeld ook via de mail contact weten te onderhouden onder andere wanneer ik in het buitenland zat.

Dit vond ik erg fijn en geeft je ook het gevoel dat ze er voor je is, ook als je niet bij haar langsgaat. Ik heb nooit bij andere psychologen sessies gehad, dus ik weet niet hoe zij dingen aanpakken, maar ik heb Karen’s methode altijd erg fijn gevonden.

Bij haar voel ik me op mijn gemak. Ze luistert zonder te oordelen en je krijgt altijd haar onverdeelde aandacht. Om deze redenen heb ik haar bijvoorbeeld ook aan mijn beste vriendin aangeraden, die ook last heeft van faalangst. Ook haar heeft zij enorm geholpen.”
Psycholoog Zeist – Karen

5 / 5 sterren –
“Karen is een warme vrouw en zeer professionele therapeut. Op een prettige manier confronteert ze me met mijn eigen gedrag en gedachten. Ze weet goed wie ze voor zich heeft en waaraan we werken. Ik voel me gezien en gewaardeerd in wie ik ben.

Elke keer weer geeft ze me inzicht en verruimt ze mijn blik, waarbij ze regelmatig gebruikmaakt van humor. Ik gun iedereen een psycholoog die zo goed bij de persoon aansluit.”
Psycholoog Zeist – Karen

5 / 5 sterren –
“Wat ik vooral mee wil geven is dat als iemand hulp echt nodig hebt, behoefte heeft aan een down to earth persoon. Iemand waar je je niet ongemakkelijk bij voelt. Dat is essentieel bij een psycholoog, maar de band die ik met jou heb opgebouwd afgelopen jaren is in omgang helemaal niet zakelijk. Dat zorgt bij mij voor een gevoel van vertrouwen.

Ik voel me prettig en veilig bij jou, het feit dat ik altijd bij je aan kan kloppen en jij binnen korte tijd dan een afspraak in kan plannen geeft mij het gevoel dat er iemand is die tijd voor je heeft. Iets wat bij grote instellingen soms ver te zoeken is. dit heb ik helaas zelf moeten ervaren.

Toen ik bij jou terecht kwam gaf jij aan dat er wel een klink moest zijn tussen ons. Hier heb ik nooit over na hoeven denken. Die was er direct. Het is erg moeilijk om die te verwoorden in het algemeen, want andere cliënten heeft hun eigen klik met jou om verschillende reden.

Voor mij zijn dat vooralsnog: vertrouwen, veiligheid, en een erg persoonlijke behandeling. Not just a face in the crowd. Daar kijk jij achter. ik ben heel erg blij dat ik bij jou terecht gekomen ben! En ben je heel erg dankbaar! “
Psycholoog Zeist – Karen

4 / 5 sterren –
“Mijn man heeft in 2001 een herseninfarct gehad en is in behandeling gekomen bij Karen in 2006. De behandeling geeft hem een ondersteuning omdat hij cognitieve problemen heeft.

Aan de hand van boeken ( Ik kan denken/voelen wat ik wil van René F.W. Diekstra) en nu (Gedachten & Gevoelens Matthew McKay, Martha Davis en Patrick Fanning) waarin hij moet lezen en opdrachten uitvoeren kan hij het leven beter aan.

Hij is zich bewust geworden van het effect dat je gedachten hebben op wat je doet. Hij heeft geleerd, om te zeggen wat hij denkt en hij heeft geleerd te luisteren naar de feedback, die hij dan krijgt. Hij begrijpt het verband tussen wat je denkt en wat je voelt.

Situaties, die voorheen heel moeilijk waren, omdat hij van tevoren al bedacht had dát ze moeilijk waren, zijn nu makkelijker, omdat hij leert zijn gedachten te relativeren, waardoor hij zich prettig voelt.”
Psycholoog Zeist – Karen

5 / 5 sterren –
“De laatste jaren heb ik nogal wat problemen gehad. Relatieproblemen, baan kwijt, huis kwijt, verslavingsproblematiek, financiële problemen. De oorzaken hiervan liggen gedeeltelijk bij mij en andere zaken zijn stomme pech en horen bij dit tijdsbeeld. Maar zonder verder inhoudelijk op bovenstaande zaken in te gaan lijkt het me dat je als mens veel te verduren hebt als je hiermee te maken krijgt.

Ik durf ook te stellen dat als ik geen hulp zou hebben van een psycholoog de zaken niet of bijna niet meer te overzien zouden zijn. En het was zo goed als niet mogelijk geweest en om aan de oorzaken te kunnen werken, zeker als het gaat om mijn persoonlijkheidsstoornis en mijn gedragsproblematiek.

Daarnaast zou ik zeker nu geen relatie meer hebben gehad met mijn partner, waar ik zielsveel van hou. Karen de Ruijter is voor mij levensreddend geweest en nog steeds. Een vakvrouw met kompassie, mededogen maar ook een die zegt wat ze ervan vindt maar mij wel in mijn waarde laat.

Een psycholoog die voor mijn geestelijke gezondheid van levensbelang is geweest en nog steeds is. Ik vind het zeer knap als je de vaardigheid en kunde hebt om tijdens de gesprekken naast mij te staan.

Te begrijpen wat het met mij doet als je meemaakt wat ik meemaak en mij handvatten kan geven, zodat ik weer verder kan gaan met mijn leven op een menswaardige wijze. Ik ben zeer dankbaar dat ik Karen de Ruijter als mijn psycholoog heb.”Meer ervaringen van cliënten >>
Wil jij ook verandering?

Neem contact op


Psycholoog Zeist
Ervaringen van cliënten
Ik voel me bij Karen op mijn gemak, alles kan gezegd worden. >> Lees verder...
Psycholoog Zeist
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 13 reviews
Geregistreerd bij:
Psycholoog Zeist
Ernst Casimirlaan 8
3708 CJ Zeist
Route naar mijn praktijk
Top